Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Çılgın tatil

‘Jakuzide hayal kuran zengin olur’ dediler, beyaz köpüklere daldım... ‘Zıplayarak zayıfla’ dediler, yaptım. Atladım elektrikli kaykaya, kendimi Dalaman sokaklarına attım!

Jakuzide hayal kur, zengin ol!

Yorulduktan sonra yapılacak en keyifli şeylerden biri, jakuziye girmekmiş. Gergin ve stresli bir günün sonunda, cep telefonunuzu kapatıyor, yanınıza içeceğinizi ve meyve tabağınızı alıyor ve kendinizi jakuziye bırakıyorsunuz. Sonra ne stres, ne yorgunluk kalıyormuş... Yurt dışında yapılan bir araştırmaya göre; kişiler, jakuzide geçirdikleri vakitte aldıkları kararlarla, yeni iş atılımlarında bulunuyormuş. Keyif ve sakinlik birleşince, ortaya yatırım fikri çıkıyor demek ki... 'Zenginler Nasıl Düşünür?' adlı kitabın yazarı Steve Siebold şöyle diyor: 'Sıradan insanlar geçmişteki mutlu günlerini özler, zenginler ise geleceği hayal eder.' Anladım ki, biz yalnız kalınca uzaklara dalıp geçmişi düşünerek yanlış yapıyoruz. 'Mutluyuz biz böyle' diye düşünürken; yazar Siebold, yüksek beklentileri olmayan birinin zenginliğe ve hayallerine kavuşamayacağını söylüyor. Siebold, yaklaşık 30 yıldır dünyanın her yerinde milyonerlerle röportaj yaparak, onları diğer kişilerden farklı kılan şeyin ne olduğunu anlamaya çalışmış. Ortaya inanılmaz sonuçlar çıkmış. Yazar incelemesinde 'Jakuzinize girin hayal edin, aksi takdirde zengin olamazsınız' diyor.

İŞİ BİLİYORLAR!
'İyi peki, bir deneyelim' diyerek, geçtiğimiz günlerde Hilton Dalaman Sarıgerme Resort SPA'nın yolunu tuttum. Bu kararlar, atılımlar, girişimler jakuzide nasıl ortaya çıkıyor diye, otelde jakuzinin suyunu doldurdum. Jakuzide bana hayal kurup plan yapma isteğinden ziyade, bir uyku hali geldi ki sormayın! Bıraksalar iki gün uyurdum! 'Ne planı, ne yatırımı; onu işadamları yapsın, ben uyumak istiyorum' diyerek köpükler arasında boğulmama dakikalar kala uyandırıldım! Özetle; jakuziye girerek stresli bir günün nasıl son bulduğunu anlamış oldum. Zenginler işi biliyor yani! Bu arada otelin sahil bölümü inanılmaz modern ve şıktı. Dalaman Nehri'nin yanındaki kumlu plajda, her bölümün kendi jakuzisi var. Yatırım planları yapmak için çok doğru yer!

KARDASHIAN'IN SIRRI ZIP ZIP
Kanguru gibi zıplayıp form tutmak, sosyetede yeni moda. ABD'den dünyaya yayılan Kangoo Jump sporunun Türkiye'de öncülüğünü yapan ilk isim Sertab Erener olmuştu. Hatırlarsınız Erener, zıp zıp ayakkabılarıyla sahneye çıktığında, herkes bunu sahne şovunun bir parçası olarak yorumlamıştı. İşin aslı; ayakkabıların form tutmaya etkisi ve eğlencesiydi. Hilton Dalaman'da, Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlayan, eğlenceli olduğu kadar yorucu da olan bu aktivitenin dersleri veriliyor. Tatilde 'kilo alırım' diye korkmayın; bu aktiviteyle yediklerinizi rahatça eritebilirsiniz. Ben böyle eğlenceli bir aktiviteyle daha önce tanışmamıştım. Zıpla zıpla yorgunluktan ölüyorsunuz, bacaklarınızı hissetmiyorsunuz ama zıplamaktan da kendinizi alamıyorsunuz. Dışarıdan bakınca üzerinde durmak zor gibi görünse de, güvenle zıplamanın sırrını hocanızla birlikte iki dakikada çözüyorsunuz. Kardashian kardeşlerin düzenli olarak yaptığı bir aktivite bu; nedenini zıplamaya başlayınca anladım. Kim Kardashian'ın kalçasını büyütmek için çok para harcadığı ve estetik yaptırdığı iddia edilmişti. Sık sık bu sporu yaptığına göre, kalçasının da sırrı ortaya çıkmış oldu. Çünkü zıp zıpın direkt olarak etki ettiği bölge kalçalar! Kardashian gibi olmak isteyenler buyursun denesin.

KANGOO JUMPS NEDİR?
Kangoo Jumps ayağınıza taktığınız özel bir aparatla, zıplayarak kalori yakmayı sağlayan bir yöntem. Hem eğlenceli oluşu, hem de bir saatte bin kalori yaktırmasıyla kısa sürede fenomen oldu. Türkiye'de Kangoo Jump ile zayıflayan ünlüler arasında Sertab Erener, Hadise ve Derya Baykal yer alıyor.

BUSH'UN YAPAMADIĞINI YAPTIM!
Hatırlarsınız; eski ABD Başkanı George Bush, elektrikli kaykay Ginger'ın üzerinde dengesini kaybedip düşmüştü. Bush'un, otomatik bir denge mekanizmasına sahip olan ve devrilmeyen araçtan nasıl düştüğü merak uyandırmıştı. Bu merakımızı da giderdim ve Ginger'a bindim. Maceram, yol kenarındaki çiçekliğe ani bir giriş yapmamla son buldu. Sorun denge değil; kontrolü sağlayamamak... Bu mekanizmadan düşmek imkansız gibi bir şey çünkü son derece dengeli. Ancak yanlış bir hareket yaparsanız, yeri boylayabilirsiniz. Bu tecrübemle anladım ki Bush, kendini yere atmış ya da uygun olmayan bir harekette bulunmuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA